Nederlands

Marcel is een afgestudeerd Tonmeister aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en heeft een eerstegraads onderwijsbevoegdheid Muziek. Hij studeert aan de SAXION University of Applied Sciences waar hij medio 2021 zijn tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor Wiskunde zal behalen.

Zijn specialisaties zijn muziek productie, live theater audio, geluidsontwerp en educatie. Hij studeerde onder meer trompet, piano, zang, muziektheorie, arrangeren, dirigeren, akoestiek, psychologie, elektronica, muziekproductie, natuurkunde en wiskunde.

Gedurende zijn 20-jarig dienstverband bij Stage Entertainment heeft Marcel meer dan 5000 voorstellingen gemixt waar een publiek van meer dan 8 miljoen van heeft genoten. Hij werkte nauw samen met creatieve teams en collega’s van internationale faam, waaronder ontwerpers, componisten, solisten, ensembles, orkesten en vele musici.

In het Circustheater Scheveningen werkte Marcel als hoofd geluid. In deze functie was hij samen met zijn team verantwoordelijk voor het geluid bij de musicals Miss SaigonElisabethAida, Musicals in ConcertLion King, Mary Poppins, Beauty and The Beast, Tarzan en Ciske de Rat. Marcel was mixer van  The Phantom of the Opera en Les Misèrables en plaatsvervangend hoofd geluid bij Wicked, Sister Act en Billy Elliot.

Ook werkte Marcel voor de Europese premières van de Disney musicals Aida en Tarzan en Disney/Cameron Mackintosh’s Mary Poppins in Nederland. Voor Aida in Essen, Duitsland, maakte Marcel deel uit van Disney’s creatieve geluidsontwerpteam.

In 2014 ontstond een nauwe samenwerking met de Nederlands/Britse geluidsontwerper Paul Groothuis. Marcel werd zijn associate sound designer voor de Disney/CML productie van Mary Poppins in Wenen | Das Ronacher (2014), Stuttgart | Stage Apollo Theatre (2016), de UK tour: Bradford | Alhambra Theatre, Cardiff | WMC (2016), Zurich | Theater 11 (2017), Dubai | Opera (2017) en de Duitse versie in Hamburg | Theater an der Elbe (2018).

Naast zijn freelance werk doceerde Marcel Natuurkunde aan het Maris College in Den Haag, Live Audio Techniek aan het Grafisch Lyceum Rotterdam, Hogeschool voor de Kunsten, het Creative College in Utrecht en Wiskunde aan het Carmel College Salland en de School voor Persoonlijk Onderwijs.

Momenteel werkt Marcel voornamelijk als MBO/VO docent en als geluidsontwerp consulent voor The Space Factory in Lyon, Frankrijk.